Wie Kaatst kan St.Anna verwachten 303

Het kaatsseizoen 2022 is begonnen en onze jeugdkaatsers zullen ook dit jaar weer veelvuldig meedoen aan de KNKB wedstrijden.

Aisha Mahmoud 2e bij de pupillen meisjes

Sophie Kroondijk 2e bij de schoolmeisjes

Na 2 corona jaren is het mooi dat we nu direct kunnen starten. De eerste successen waren voor Sophie Kroondijk die in Hallum de 2e prijs won bij de schoolmeisjes en Aisha Mahmoud die in Jelsum Cornjum de 2e prijs won bij de pupillen meisjes.

door Jan de Groot

Schoolmeisjes

Sophie Kroondijk, Noëlle Hiddinga, Fenna Hoekstra en jildou Sterk waren in Hallum voor een d.e.l.wedstrijd en er waren 17 parturen.

Het was deze keer alleen Sophie die zich in de prijzen kaatste. Samen met haar maat Doutsen Veendorp uit Ee moest ze 5 omlopen kaatsen en dat is voorbest op en achterin direct pittig op de 1e dag.

Ze wonnen eerst met 5-1 en daarna met 5-0 en hadden toen een staand nummer. In de halve finale was er een zware partij die ze op 5-5 6-4 nog over de streep trokken, maar in de finale lukte het net niet. Ze gaven goed partij en het werd 5-4 6-4. Sophie was vooral heel tevreden over haar opslag die de hele dag heel goed liep. Een prima start Sophie.

 

Pupillen meisjes

Aisha Mahmoud was in Jelsum Cornjum en er deden 10 parturen mee. Ze was geloot bij Anna Miedema uit Stiens. Aisha sloeg voorbest op en stond achterin. De eerste omloop ging vlot met 5-0 en omdat ze toen een staand nummer hadden zaten ze ook al in de prijzen. In de halve finale was de tegenstander te sterk en ze verloren op 5-1. Toch een mooie start met een 3e prijs Aisha.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geplaatst in Jeugd, Nieuws.