KNKB Kaatsen

Op de website van de KNKB staat de wedstrijdagenda voor zowel de senioren als de jeugd.

Opgave wedstrijd:

Ieder lid van een vereniging, die mee wil doen aan een KNKB wedstrijd, heeft een bondsnummer en weet zijn/haar geboortedatum. Deze twee gegevens zijn voldoende om je via de KNKB-site op te geven voor de wedstrijd. Dit kan tot maandagavond 19.00 uur voor de te spelen wedstrijd van vrijdag tot en met maandag. Voor wedstrijden op dinsdag, woensdag en donderdag sluit de aangifte op zaterdag om 19.00 uur. Het hoofdbestuur kan afwijking van deze termijn toestaan. Zodra je bent aangemeld, kun je dit controleren via de aanmeldlijst. Voor de opgave aan jeugdwedstrijden t.e.m. de schooljongens en schoolmeisjes geldt, dat een partuur uit twee personen bestaat. Voor afdelingswedstrijden kan/mag ook bij deze wedstrijden in drietallen gespeeld worden.

Zodra de lotingploeg heeft geloot, wordt aan minimaal 2 bestuursleden(doorgaans voorzitter en secretaris) een brief gezonden met de nodige gegevens omtrent de te organiseren wedstrijd. De wedstrijdlijsten van de HK Heren en Dames staan woensdag 18.00 op de KNKB site Vanaf donderdag 18.00 uur staan de andere wedstrijdlijsten op de KNKB site. De loting van de wedstrijden op dinsdag, woensdag en donderdag staan zondagavond om 18.00 uur op de site www.knkb.nl

Voor de KNKB wedstrijden gelden wel strengere eisen t.a.v. de opslagafstanden.

CategorieLeeftijdOpslagafstand
Kabouters1 januari 8 jaar of jongernieuwe wedstrijdvorm
Welpen jongens1 januari 10 jaar of jonger14 meter
Welpen meisjes1 januari 10 jaar of jonger12 meter
Pupillen jongens1 januari 11 of 12 jaar18 meter
Pupillen meisjes1 januari 11 of 12 jaar15 meter
Schooljongens1 januari 13 of 14 jaar22 meter
Schoolmeisjes1 januari 13 of 14 jaar19meter
Jongens1 januari 15, 16, 17 jaar24 meter
Meisjes1 januari 15, 16, 17 jaar21 meter

Bij de KNKB wedstrijden is het verplicht om een zwart broekje en wit shirt te dragen, bij voorkeur het verenigingsshirt met de sponsor erop. Voor informatie over het bestellen van zo’n shirt zie elders deze site > Jeugd > kledingverkoop.

close