Schooljongens en Pupillenmeisjes in het zonnetje gezet

Met een kleine 50 aanwezigen kregen onze schooljongens waar ze recht op hadden. De huldiging voor het winnen van het NK schooljongens vorig jaar in Wommels.

De organisatie was in handen van de ‘memmen’ (Mariska, Corien en Alnita) met bestuurslid Brenda Boonstra. De dames hadden het tip top voor elkaar. De kantine was met winnaars- en sponsorborden, ballonnen feestelijk aangekleed. Adriënne de Jong en Alfred Miedema hielden zich bezig met de inwendige van de mens en voorzitter Murk de Jong was de ceremoniemeester en deed dat voor de eerste keer. Spannend en het vuurdoop voor onze voorzitter. Het ging hem goed af. Richard Miedema had van alle verzamelde foto’s een dia presentatie gemaakt.

Iwan Hiddinga werd als eerste gehuldigd voor het feit dat hij winnaar was van het Willem Hiemstra klassement. Iwan was in 2021 de kaatser met het meeste aantal KNKB prijzen/punten en daar is de Willem Hiemstra prijs voor. Vervolgens werden de pupillenmeisjes (Lisan Kaper, Noëlle Hiddinga en Aisha Mahmoud) in het zonnetje gezet voor de 3e prijs op het NK. Kristiaan Kaper, leider, sprak de meiden toe.

Na een korte pauze kwam het hoofdgerecht. De huldiging van de schooljongens. Uiteraard eerst met de felicitaties aan de 2e prijswinnaars. De schooljongens uit Sexbierum. Romy van der Veen, oud St.-Annabuurster en menig prijs gewonnen op de verschillende NK’s voor onze club, is nu voorzitter van Sexbierum. Ze sprak ‘haar’ jongens op een eigen persoonlijke manier toe. Ook voor Romy was het als voorzitter de eerste grote speech. Ze deed het geweldig. En toen kwam toch het klapstuk van de avond met een optreden van Jan en Yntskje Dijkstra. Op een humoristische manier kwamen de anekdotes boven water. Jan en Jelvin, beiden Heerenveen supporters, altijd voorin. Iwan en Hjalmar, bieden Cambuur supporters, altijd achterin. Jan hoopte dat het zondag een gelijkspel zou worden tussen beiden friese clubs en hij heeft gelijk gekregen. De anekdotes gingen van vergeten schoenen tot lampen van de auto laten branden en altijd wel dat de ouders behulpzaam waren.

Nu we bij de ouders zijn. Yntskje bracht een prachtige voordracht over ‘de memmen achter het perk’. Uiteraard ging dit over de memmen van de jongens, Corien, Alnita en Mariska. Als beloning kregen ‘de memmen’ een prachtig bos bloemen van de eigen zonen.

Na het officiele gedeelte was er nog tijd om informeel bij te praten over de prestaties van inmiddels jongens, KF en alles wat maar met kaatsen te maken heeft. Achteraf kunnen we stellen dat een huldiging een mooie start van het nieuwe kaatsseizoen is en dat degene die niet aanwezig is heel wat gemist heeft. We hopen ook dit jaar weer op vele successen voor onze kaats(t)ers.

Klik hier voor het foto album

Geplaatst in Bestuursberichten, Jeugd, Nieuws.