Tjalling Zandringa 1963-2022

foto: website Fysta Fysiotherapie

‘Het was een strijd die niet te strijden was. Je hebt gevochten, tot vechten niet meer kon.’ Tjalling Zandringa mocht maar 58 jaar worden en in zijn jeugdjaren een waar exponent van de kaatsvereniging uit St.-Annaparochie.

Tjalling was een op en top sportman. Een talent als voetballer, als handballer en zeker ook als kaatser aldus Edwin de Groot. Samen met Johan Hiemstra en Anne Spijkstra veel gewonnen op de schooljongens en jongens afdelingswedstrijden. Als ik aan Tjalling Zandringa denk dan weet ik nog dat we nooit van St.-Anne konden winnen. Drie rustige gedreven kaatsers die zich niet snel van de wijs lieten brengen en bijna onverslaanbaar overkomend.

Echter op de bondspartijen en Freule viel het kwartje nooit de goede kant op. Op de Freule van 1979 en 1980 werden de mannen beide keren derde. In 1980 waren ze zeker favoriet. Op de bond van 1980 werd de vierde prijs gewonnen.

Foto: Bildts Aigene: Tjalling Zandringa, Ys Andringa, Anne Spijkstra en Johan Hiemstra tijdens huldiging in 1980.

Na drie jaar kaatsen, voetbal en handbal koos Tjalling voor het handbal. In de topjaren van SGK, speelde hij  met zijn team in de 2e divisie landelijk waarin hij zich met zijn snelheid, handige bewegingen en verrassende schoten een van de beste handballers van het noorden was. Hij was voor de jongere generatie een groot voorbeeld, inspirator aldus Edwin de Groot.

Tjalling Zandringa was fysiotherapeut en een verschijning in St.-Annaparochie. Zijn collega’s beschrijven hem als: Sociaal, plichtsgetrouw, altijd geïnteresseerd en behulpzaam. Het DNA van de praktijk. Prachtige woorden voor een man die gemist zal worden.

Wij wensen Silvana, de kinderen, de familie, de collega’s van Fysta en verdere naasten veel sterkte toe met het verlies van Tjalling.

Richard Miedema

 

 

 

Geplaatst in Bestuursberichten, Nieuws.