Wie kaatst kan St.-Anna verwachten(310)

Meisjes Pupillen afd. Noëlle en Aisha moeten door blessure Noëlle opgeven in halve finale

Er was zondag even sprake van een blessuregolf. In Sexbierum moesten Noëlle Hiddinga en Aisha Mahmoud in de halve finale opgeven omdat Noëlle haar enkel blesseerde. In datzelfde Sexbierum was Manouk Scharringa ook al door haar enkel gegaan en kort daarna bereikte ons het nieuws dat oud St.Annabuurster Sjoerd de jong ook al een ernstige blessure had opgelopen in Berikum bij de hoofklas, waarschijnlijk een afgescheurde achillespees. Wat een pech voor deze kaatsers, we wensen ze natuurlijk een snel herstel.

door Jan de Groot

Pupillen meisjes

Noëlle en Aisha waren in Sexbierum voor een afd partij met 18 parturen en ze waren partuur nr 1 op de lijst. Ze wonnen de beide eerste omlopen vrij eenvoudig met 5-1 tegen Jelsum Cornjum en Dronrijp en dat was een mooie start. In de 3e omloop troffen ze in Witmarsum een taaie tegenstander die zelf degelijk kaatste en weinig weggaf. Witmarsum nam steeds brutaal een voorsprong en hield dat vast tot 3-2. Toen was het Noëlle die met haar verwoestende opslag een flink aantal zitballen gaf en dat resulteerde in een 5-3 voorsprong en dit maakten ze ook af. In de halve finale troffen ze Balk en ze zaten goed in de wedstrijd, maar toen sloeg het noodlot toe en verzwikte Noëlle haar enkel en omdat ze maar met een 2-tal waren moesten ze toen opgeven en dat was natuurlijk heel jammer. Toch nog een 3e prijs als pleizer op de wond.

NK Schooljongens/Schoolmeisjes

Zaterdag waren de NK’s voor schooljongens in Grou en voor schoolmeisjes in Makkum.
Onze schooljongenspartuur bestaat uit Eelco Meijer en Hjalmar Dijkstra en dat is een partuur wat van vele andere dorpen kan winnen, maar ook verliezen, het is de vorm van de dag. St.Anna begin goed tegen Achlum met een 2-0 voorsprong, maar Achlum kwam langzij en het werd 3-3. Toen ze daarna 2x op 6-6 het eerst verloren zat het er niet meer in en verloren op 5-3.

Onze schoolmeisjes Lisan Kaper, Sophie Kroondijk, Noëlle Hiddinga moesten alweer tegen Arum en deze keer waren onze meiden het sterkst. In de 2e omloop troffen ze in de regen Berlikum en die bleef goed in het spoor maar St.Anna was met 5-3 toch de sterkste. In de 3e omloop was Bolsward de tegenstander en die kaatste frank en vrij en St.Anna had het moeilijk. Bolsward was eerst steeds voor tot 4-3, maar daarna lukte het onze meiden om op 5-4 voor te komen en zelf op matchpoint, maar Sophie miste het perk op 5-4 6-6 en dat overkomt haar niet vaak. Op 5-5 lukte het vervolgens niet en op 5-5 6-4 was het Bolsward wat de winst pakte, erg jammer want een prijs hadden ze wel verdiend.

Geplaatst in Jeugd, Nieuws, Wie kaatst kan St.-Anna verwachten.