Wie kaatst kan St.-Anna verwachten(311)

Meisjes Pupillen 2e op NK Jongens winnen afd. partij Wier

Het was een topweekend voor de jeugd van St.Anna. Noëlle Hiddinga en Aisha Mahmoud wonnen de 2e prijs op het NK Pupillen meisjes. In een bloedstollende finale moesten ze op 5-4 6-6 hun meerdere erkennen in Dronrijp, maar het had ook zomaar andersom kunnen zijn. Het jongenspartuur Rink Sterk, Jelvin Kaper en Iwan Hiddinga won de jongens afd. partij in Wier en dat was ook een topprestatie. Noëlle Hiddinga trok haar vorm door en won zondag bij de schoolmeisjes in de A-klas de 1e prijs in Deinum en daar was Sophie Kroondijk 2e. Dido Iedema won een knappe 2e prijs bij de meisjes in Zweins. Een topweekend voor onze jeugdkaatsers.

door Jan de Groot

Pupillen meisjes

Noëlle en Aisha waren in Wijnaldum voor het NK en er stonden 21 partuur op de lijst. In de 1e omloop werd overtuigend van Scharnegoutum gewonnen. De 2e omloop tegen Stiens ging minder makkelijk, maar ze bleven wel steeds voor en kaatsten ook goed en ze wonnen op 5-4. In de 3e omloop werd er weer overtuigend met 5-1 gewonnen en via een staand nummer kwamen ze in de finale tegen Dronrijp. Het werd een echte finale met super goed kaatsen van beide kanten, gewoon een genot om naar te kijken en jammer dat er dan een winnaar en verliezer uitkomt. Dronrijp met Anna Lotte van Beem en Manouk Scharringa is een partuur zonder zwakke plekken en daar moet je dan heel wat tegenover stellen om daar van te winnen. St.Anna begon goed met een bovenslag op 6-6 van Noëlle, maar Anna Lotte antwoorde met een aantal zitballen en dat maakte 1-1. Daarna kwam Dronrijp voor met 2-1, maar maakte St.Anna binnen no-time ook weer 2-2. Er werd voor elk punt gestreden en het publiek zat op het puntje van de bank om deze partij te volgen. Via 3-3 kwam St.Anna weer voor en op 4-3 6-2 was er even kans op een gaatje, maar met goede zitballen maakte Dronrijp weer 4-4 en daarna ging Dronrijp door en kwam 5-4 6-2 voor, maar St.Anna maakte 6-6 en had goede kans op 5-5. De opslagbal van Noëlle viel echter een paar mm buiten en dat betekende een 2e prijs op het NK, waar ze trots op kunnen zijn.

Meisjes

Dido Iedema was in Zweins bij de meisjes d.e.l. en ze was bij Ilse Marije van Beem en marije van der Molen. Dido sloeg voorbest op en deed dat erg goed. Ze wonnen de 1e partij met 5-4 6-4 en ook de 2e partij met 5-4 6-4. Wel spannend dus maar door goed kaatsen wel winnend. In de finale verloren ze met 5-3 6-2 en dat betekende een mooie 2e prijs

Schoolmeisjes

Noëlle kaatste bij de schoolmeisjes in Deinum en was geloot bij Linda van der Meer uit Dronrijp en Sophie was bij Inez Bosch uit Arum. Ze wisten beide 3x te winnen en troffen elkaar in de finale. In die finale won Noëlle met 5-3 en dat betekende de krans.

Jongens

Rink, Jelvin en Iwan waren met coach Rinze Steneker in Wier voor de traditionele jongenspartij. Er waren 23 partuur en St.Anna begon tegen Franeker en dat is ook een goed partuur. Franeker pakte wel punten maar niet veel eersten en St.Anna won overtuigend. Tegen Reahûs/Tirns kaatsten ze ook prima en wonnen ook weer met met goed kaatsen. In de 3e omloop tegen Beetgum kwamen ze 3-0 achter, maar bleven wel mooi rustig doorkaatsen en dt bracht hun terug in de wedstrijd. ze maakten geen fouten en de tegenpartij deed dat wel elk eerst en zo werd het zomaar 3-3. Via 4-4 werd het 5-5 en dan is het een dubbeltje op zijn kant die in ons voordeel uitviel. In de halve finale tegen Leeuwarden werd ook een spannende partij gekaatst. Leeuwarden kaatste goed, was steeds voor maar toen op 3-2 6-6 de aansluiting er was kaatste St.Anna met overtuiging en won op 5-4 6-2. In de finale trof het Exmorra en die starttte heel sterk met geen fouten en goed kaatsen en het stond zomaar 4-0 voor Exmorra. Via 2 makkelijke eersten en 2 eersten op 6-6 werd het 4-4 en toen bleef St.Anna in de flow en miste de opslager van Exmorra op 5-4 6-6 het perk en dat betekende de overwinning, geweldig gedaan.

 

Geplaatst in Jeugd, Wie kaatst kan St.-Anna verwachten.