Wie Kaatst kan St.Anna verwachten 304

Noëlle Hiddinga wint krans in Arum

Zondag 8 mei kon de jeugd weer volop aan de bak en het was ook nog mooi kaatsweer voor de toeschouwers en dat is ook altijd mooi meegenomen.

Het was Noëlle Hiddinga die na spannende partijen een krans won in Arum bij de schoolmeisjes. Dido Iedema wist een prima 2e prijs te winnen in Bolsward bij de meisjes en Iwan Hiddinga won ook een 2e prijs in Niawier bij de jongens categorie.

 

door Jan de Groot

 

Schoolmeisjes

De schoolmeisjes hadden een afdelingspartij in Arum en voor St.Anna deden mee Sophie Kroondijk, Lisan Kaper en Noëlle Hiddinga. ze kaatsten een spannende partij tegen Arum die ze op 5-4 6-4 verloren en dat betekende dat ze verder mochten in de opstap.

In die opstap was het Noëlle die met hele spannende partijen omloop na omloop doorkwam.

Noëlle was geloot bij Marije Keegstra uit Niawier.

Er waren 15 parturen en ze hadden eerst een staand nummer. Daarna was het 5-5 6-2. In de halve finale 5-5 6-4 en ook in de finale 5-5 6-4. Heel spannend maar wel met de krans naar huis dat is toch prachtig.

Meisjes

Dido Iedema was in Bolsward en ze was geloot bij Marscha Boersma uit Stiens en Janneke Posthumus uit Ried en er waren 11 partuur. Dido stond achterin en sloeg voorbest op en dat ging deze dag beide goed. Weinig fouten, degelijk kaatsen en daar kom je ver mee.

 

 

 

Ze bleven de 1e omloop staan. De 2e omloop werd met 5-3 gewonnen en dat betekende al een plek in de halve finale. Die partij was erg spannend en werd pas op 5-5 beslist maar ze wonnen wel. In de finale troffen ze een tegenstander die net iets sterker was en verloren ze op 5-2. Een mooie 2e prijs Dido.

 

 

 

 

 

 

 

Jongens

Iwan Hiddinga was als 1e jaars jongen in Niawier en hij was geloot bij Harmen Zuidema uit Leeuwarden en Jaimy Koel uit Harlingen. Er waren 14 partuur. Iwan stond achterin en sloeg voorminst op en deed dat goed. Ze kaatsten alle drie goed en wonnen met een mooie regelmaat hun partijen. 5-2 in de 1e omloop, 5-2 in de 2e omloop en 5-2 in de halve finale. In de finale waren er ook zeker kansen en kwamen ze met 3-1 voor, met 5-3 achter en werd het 5-5 en toen was het op 6-4 de tegenpartij die fraai bovensloeg. Toch een mooi resultaat Iwan de 2e prijs.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geplaatst in Jeugd.