In Memoriam: Atte Keizer

Afgelopen donderdag is Atte Keizer na een slopende ziekte op 68 jarige leeftijd overleden. Het afgelopen jaar was voor hem en zijn familie zijn ziekte hoofdzaak.

In februari onderging Atte een zware operatie. De oude Atte zagen we daarna niet meer. In Atte Keizer verliezen we in St.-Annaparochie een kaatsliefhebber ‘pur-sang’.

Het was mooi om te zien dat hij St.-Annemet nog om het kaatsveld liep en ondanks het feit dat praten moeilijk ging kwam het vingertje regelmatig omhoog. “Dit had aans motten’ leek hij te willen zeggen als hij de kaatsverrichtingen op het veld zag.

Atte Keizer is 30 jaar lang hoofdkeurmeester geweest op de heren en dames hoofdklasse wedstrijden van onze club. Hij was iemand die het keurmeesterkorps bij de les hield en op de wedstrijddag het aanspreekpunt voor bestuur en scheidsrechter. Het plezier straalde van Atte af op deze wedstrijden.

Atte Keizer is daarnaast nog jarenlang begeleider geweest van de jongensparturen met diverse successen. Menig kaatser van K.F. St.-Anne / Drie Spul Is Út heeft anekdotes van de reizen naar de kaatsvelden in Fryslân. De auto kwam voor rijden en instappen maar. Op het veld kwamen vervolgens de tactische en technische aanwijzingen.

Dat Atte niet alleen actief was voor K.F. St-Anne / Drie Spul Is Út spreekt voor zich. Als KNKB scheidsrechter heeft hij menig wedstrijd tot een goed einde gebracht. Hij was jarenlang actief als keurmeester op de meest prestigieuze partij van het jaar de PC. Daarnaast was hij zeer regelmatig keurmeester op de Freule partij in Wommels.

Atte Keizer voor aanvang op de PC als keurmeester

Dat het kaatsbloed bij Atte sneller ging lopen zodra hij op de velden kwam was bekend en ook Radio Eenhoorn wist hier gebruik van te maken. Als verslaggever vertelde hij over de verrichtingen op het veld.

Atte was een kaats- en voetbal liefhebber. De Waaie was voor hem ‘thuis’ komen. Bovendien kwam het schilderwerk in en om De Waaie kwam uit zijn handen.

Met Atte Keizer verliezen we groot kaatsliefhebber die veel voor K.F. St.-Anne / Drie Spul Is Út en het kaatsen heeft betekend. Hij wordt aanstaande dinsdag gecremeerd in Marsum. K.F. St.-Anne / Drie Spul Is Út wenst familie veel sterkte toe met het verlies van ‘hun’ Atte.

 

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.