Wie kaatst kan St.-Anna verwachten (308)

Eelco Meijer wint krans in Oudebildtzijl

Eelco Meijer heeft de vorm te pakken bij de schooljongens en wist in de A-klas in Oudebildtzijl de opnieuw de krans te winnen, super gedaan Eelco. De meisjes en jongens hadden hun NK maar wisten zich niet in de prijzen te kaatsen.

door Jan de Groot

Schooljongens

De schooljongens waren in Oudebildtzijl voor een A/B wedstrijd en Eelco kaatste in de A klas met 8 parturen. Samen met Lars Tijssen uit Reduzum. begonnen ze tegen een sterk partuur en wonnen dat verrassend met 5-3. De 2e partij verloren ze op 5-5 en de laatste partij wonnen ze op 5-5, spannend dus. Uiteindelijk hadden ze de meeste punten in de poule en dat betekende een finale plek. In die finale kwamen ze ruim voor met 5-2 maar werd het toch nog 5-4 6-6 voor ze de overwinning binnen haalden. Een spannende kaatsdag met een mooie krans als beloning.

 

 

 

 

NK Jongens en meisjes

Rink Sterk, Iwan Hiddinga en Jelvin Kaper waren in Kimswerd voor het NK. Ze begonnen met een goede overwinning op het toch ook sterke Franeker. Het werd 5-3 voor St.Anna. In de 2e omloop troffen ze het eveneens sterke Leeuwarden en soms zit het in de sport mee en soms tegen en in die partij vielen alle kleine gelukjes in het voordeel van Leeuwarden.  Rink sloeg direct op 6-6 een uitstekende tusseninse bal op, maar de achterinse sloeg met een dropkick de kaats toch nog voorbij. Ballen op de lijn of toch in, het bleef tegenzitten en op 5-1 was de zege voor Leeuwarden.

De meisjes waren in Dronrijp en Dido Iedema, Sophie Kroondijk en Fenna Hoekstra kaatsten een spannende partij tegen Tzum, die ze op 5-4 zouden verliezen, dus ook daar geen succes.

 

 

 

 

Geplaatst in Jeugd, Nieuws, Wie kaatst kan St.-Anna verwachten.