Wie kaatst kan St.-Anne verwachten (334)

Op de hoogtijdagen van de jongens hebben onze jongens goed gepresteerd maar konden ze net niet het ultieme resultaat halen en dat is natuurlijk de feule winnen. Met een 3e omloop op de freule en 2e prijs op de revanche freule laat je wel zien wat je kunt en dat je bij de top van de jongens hoort. Dido Iedema laat ook weer van zich horen met een 3e prijs bij de meisjes in Peins.

Jongens 2e prijs revanche freule

door Jan de Groot

Jongens

Op de freule deden 38 partuur mee en St.Anna had lot nr 22 en moest eerst aantreden tegen Blije. Met Jelvin Kaper voorbest en achterin, Iwan voorin voorminst en Hjalmar als attente balkeerder begonnen ze sterk op deze freule dag. Ze maakten eigenlijk helemaal geen fouten en sprokkelden de eersten mooi bij elkaar tegen het toch ook niet zwakke Blije. Op 5-1 wisten ze dan ook de partij te winnen. In de 2e omloop ging het opnieuw erg goed tegen Baard. Foutloos kaatsend kwamen ze ook deze omloop heel vlot door.

Toen kwam het sterk partuur van Leeuwarden in de 3e omloop en wat je vooraf ook zou verwachten kwam ook uit, een spannende en gelijkopgaande partij waarbij Leeuwarden op de belangrijke standen de wedstrijd naar zich toe wist te trekken en dat hadden we natuurlijk graag anders gezien. Tot 2-2 was er niets van te zeggen, maar daarna verspeelde St.Anna steeds een voorsprong in het eerst en op 6-6 was het dan vervolgens Leeuwarden die het eerst pakte en dat gaf natturlijk dan ook de doorslag. De uitslag 5-2 vermoed dat Leeuwarden beter was, maar dat was in het veld niet te zien. Leeuwarden zou het daarna ook nog heel goed doen en in de finale hadden ze ook zeker kansen om de freule te winnen, maar uiteindelijk was het Dronrijp die op 5-4 6-6 de finale won.

Op de revanche freule deed St.Anna het ook erg goed en wisten ze de finale te bereiken tegen Makkum. Alls favoriete parturen sneuvelden al in de voorronden. Het lukte St.Anna niet om de finale te winnen en een mooie 2e prijs was een uitstekekend resultaat.

Meisjes

Dido Iedema was zondag in Peins voor een meisjes partij en omdat het vakantieperiode was was de A en B-klas gecombineerd. Er waren 10 parturen en Dido wist 2x te winnen. In de halve finale sneuvelde ze en dat betekende een mooie 3e prijs.

Geplaatst in Nieuws.