Wie kaatst kan St.-Anne verwachten (307)

Jongenspartuur wint afdelingpartij in Pingjum

Een jongens afdelingspartij winnen doe je niet zo maar en dus was het een geweldige prestatie dat Rink Sterk, Iwan Hiddinga en Jelvin Kaper zondag de winst pakten in Pingjum. Heel knap gedaan. De prestatie van Eelco Meijer bij de schooljongens mag er ook zeker zijn want hij won in de A-klas met 8 parturen in Lollum/Waaxens, super gedaan Eelco.

door Jan de Groot

Jongens

Onze jongens Iwan, Rink en Jelvin waren zondag in Pingjum en er waren 29 parturen. Ze hadden het de 1e omloop heel erg zwaar tegen Harlingen en kwamen met 4-2 achter, maar konden dit gelukkig nog herstellen en wonnen met 5-4.. Daarna begon het goed te lopen tegen Bolsward 2, Niawier, Dronrijp 2 en dat leverde een mooie finale plaats op. In die finale troffen ze Raerd die de hele dag zwaar in de lijst zat en al een aantal sterke parturen er had afgeslagen. Raerd was daardoor een beetje uitgekaatst en St.Anna bewaarde de sterkste partij voor het laatst en zo kon het zomaar een 5-0 overwinning worden.

Schooljongens

Eelco was in Lollum/Waaxens voor een A/B wedstrijd en kaatste in de A-klas in 2 poules van 4 parturen. Samen met Jorrit Palma liep het lekker en in de poule wisten ze alle wedstrijden te winnen. De 1e partij was 5-1, de 2e partij 5-0 en de 3e partij 5-4. De finale was heel spannend, ze kwamen steeds achter en toen het 5-2 achter was leken de vooruitzichten niet zo goed. Ze kaatsten echter mooi door en haalden helemaal weer op tot 5-5. In het laatste eerst kwam ook nog alles aan de hang en toen sloeg de tegenpartij de bal vóór. Een prachtige 1e prijs voor Eelco dus.

Geplaatst in Jeugd, Nieuws, Wie kaatst kan St.-Anna verwachten.