VIDEO | Wie Kaatst kan St.Anna verwachten!

Geen kermis dit weekend, maar de dorpspartij voor de jeugd ging wel door en op zaterdagmorgen was het kaatsveld vol met jeugd, prachtig om naar te kijken in deze corona tijd, waarin er heel veel ook niet doorgaat.

Wat kan sport toch mooi zijn bedacht ik me toen ik iedereen zo bezig zag en wat gaan ze toch op een leuke manier met elkaar om. Wel fanatiek om te winnen, maar sportief als er even discussie was over een slag. Sport zoals sport bedoeld is.

door Jan de Groot

 

Extra feestelijk

Om de dorpspartij toch nog wat feestelijk te maken hadden we wat tractaties tussendoor en die werden gesponserd door de plaatselijke ondernemers. De ‘Bakkerij’ had een oranjekoek geschonken en Eethûs de Kaai zorgde voor patat, frikandel en een ijsje en dat werd door de kaatsers en begeleiders erg op prijs gesteld.

Jongste groep

De jongste groep o.l.v. Trynke Meijer en Gerda Okkinga begon met een leuke warming up om de koude handen een beetje warm te maken en deden daarna het beginnerspel omdat de echte kaatsregels nog net te moeilijk zijn. Bij elke perk stond een begeleider om ze te stimuleren en om de punten bij te houden. Je kon al zien dat de trainingen zijn vruchten beginnen af te werpen, want er werden al veel ballen goed geraakt. De prijzen waren uiteindelijk voor Zainab Din (1), Edwer Wijngaarden (2) en Amarens Post (3)

 

 

 

Welpen

Bij de welpen waren er 8 deelnemers en hier werd al heel leuk gekaatst. Vooral ook in het tussenspel waren de kaatsers erg actief en vaak werd een balletje met de stuit nog net weer terug geslagen. Er werden 3 partijen gekaatst in verschillende samenstellingen en gezien de vele spannende partijen waren de kaatsers goed aan elkaar gewaagd, De 1e prijs was nipt voor Jorrit Kroondijk, de 2e prijs voor Rimar Kaper en de 3e prijs voor Aisha Mahmoud

 

Oudste groep

Bij de oudste groep ook 8 deelnemers en dit is de jeugd die ook al KNKB kaatst. Ze trainen elke zondagochtend ook al met elkaar en dit jaar hebben we een geweldig leuke groep die met veel spelplezier fanatiek bezig is. Ook hier 3 x kaatsen met verschillende maten. De 1e prijs was deze keer voor Lisan Kaper, de 2e prijs voor Jelvin Kaper en de 3e prijs voor Rens Hoekstra

Al met al een geslaagde dorpspartij.

 

 

close
Geplaatst in Nieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.