In Memoriam Anne Tienstra (1942-2023)

Na een afnemende gezondheid is donderdag 14 september Anne (Oane) Tienstra overleden.

Een markante man is er niet meer. Een man die hield van sport. Een man die hield van kaatsen. Een man dien hield van handballen. Een man die samen met zijn Tineke een twee eenheid was. Een man die hield van zijn kinderen en die graag zag sporten.

Toen de kinderen nog klein waren natuurlijk actief in De Waaie. De kaats successen mee maken van Jokelyn, Pieter, Klaske. Winst op jeugd NK’s, winst van Jokelyn en Pieter op de PC. Wat was hij trots op de kinderen. We zagen hem tijdens St.-Annemet nog in De Waaie. En wat kon hij genieten van het kaatsen. Maar zeker ook van het handballen.

Anne  actief als aanjager voor het ‘sunnegoffen’ kaatsen in de wintermaanden. De ‘oudere kaatsers moesten in beweging blijven in de wintermaanden en dus zat Anne Tienstra als vertegenwoordiger van KF St.-Anne / Drie Spul Is Út in de gebruikersoverleg van De Bildtse Slag.

Voor de KNKB was Anne Tienstra jarenlang actief in de scheidsrechterscommissie. Hij heeft voorzitter Murk de Jong nog opgeleid als scheidsrechter in de FBA (Federatie Buiten Afdelingen). De cursus was toen in Rotterdam waar Tienstra met enthousiastme

De zwarte bladzijde in zijn leven was natuurlijk het overlijden van dochter Jokelyn op 8 december 2015. In het dagelijks leven was Anne Tienstra ‘de baas van de Weuningstichting’.

Wij wensen Tineke, Klaske, Minu, Pieter en de klein kinderen heel veel sterkte toe.

Dat Anne Tienstra in vrede mag rusten.

 

Geplaatst in Bestuursberichten, Nieuws.