Wie Kaatst kan St.-Anna verwachten!

Schooljongens en schoolmeisjes

winnen beide hun afdelingspartij

Onze schooljongens en schoolmeisjes leverden zondag een unieke prestatie door beide hun afdelingswedstrijd te winnen in Reduzum. Bij de schooljongens waren het Iwan Hiddinga, Jelvin Kaper en Hjalmar Dijkstra en bij de schoolmeisjes waren het Sophie Kroondijk, Noëlle Hiddinga en Dido Iedema.

Aisha Mahmoud doet het dit jaar uitstekend en zondag won ze de krans in Irnsum. Eelco Meijer won de 1e prijs bij de opstappers in Reduzum en hij won in de finale van dorpsgenoot Jorrit de Groot. De welpen jongens waren met 3 parturen naar Irnsum en twee parturen wonnen een 3e prijs: Jorrit Kroondijk/Rimar Kaper en Alrik Wijngaarden/Melle Binnema. Gefeliciteerd allemaal.

 

door Jan de Groot

 

Schooljongens

Iwan, Jelvin en Hjalmar waren in Reduzum met hun partuur en er waren 27 parturen. St.-Anna liet deze dag zien dat ze echt een sterk partuur hebben in deze categorie. Ze kregen 4 eersten tegen in 5 partijen en dat is echt overtuigend. In de finale kwam ook Makkum er niet aan te pas met 5-0.

Eelco Meijer en Jorrit de Groot deden het heel goed bij de opstappers en kwamen elkaar in de finale tegen. Eelco was deze dag de sterkste.

 

Schoolmeisjes

Sophie, Noëlle en Dido waren ook in Reduzum en ook het partuur van Lisan Kaper, Fenna Hoekstra en Nina Claire Wijning deed mee en er  waren 12 parturen. Er zijn wel een 5-tal parturen in deze categorie die het kunnen winnen en dat is altijd mooi als er wat spanning is. Beide parturen van St.-Anna wonnen de 1e omloop. Het partuur van Nina Claire/Fenna en Lisan pakte wel punten tegen Dronrijp, maar op 6-6 verloren ze een paar belangrijke eersten en ze redden het niet. Het partuur van Sophie/Noëlle/dido kaatste een sterke partij tegen Raerd en wonnen met 5-1 en kwamen daarmee door een staand nummer in de finale. Daarin trofffen ze Goënga. St.-Anna bouwde een 4-1 voorsprong op meer het werd toch weer 4-3. Daarna wisten onze dames door te zetten en op 5-3 6-6 had Sophie een prima opslabal die kwaad werd uitgeslagen en was de winst een feit.

 

 

 

Welpen meisjes

Aisha Mahmoud was in Irnsum en had geen afdelingspartuur. Ze deed mee bij de opstappers en was geloot bij Yelina Tilma en ze wonnen de 1e en 2e omloop met 5-1. De finale tegen Fenna Koster was spannend en mooi. Aisha kwam met 3-1 achter en gaf toen op 6-6 een zitbal en kwam daarmee veel beter in de wedstrijd. Ze kwamen 5-4 voor maar 6-2 achter en toen gaf Aisha 3 zitballen en toen was het uit en had Aisha de krans.

 

Welpen Jongens

Er was een afdelingspartij in Irnsum en St.-Anna deed met 3 parturen mee. Jorrit Kroondijk en Rimar Kaper, Alrik Wijngaarden en Melle Binnema en Wytse Hamstra en Alpha Din. Het laatste partuur kaatste 5-5 en 6-6 en verloor nipt. De beide andere parturen wisten beide 2 ronden door te komen waarbij de uitschakeling van Dronrijp een prima prestatie was van Jorrit en Rimar. In de halve finales zouden beide parturen verliezen, maar toch heel goed gedaan jongens.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

close
Geplaatst in Nieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.