Seizoensstart uitgesteld

De ontwikkelingen omtrent de verspreiding van het coronavirus in Nederland volgen elkaar in hoog tempo op. Deze ontwikkeling raakt velen in Nederland, niet in de laatste plaats de patiënten en hun naasten.

Het is helaas de verwachting dat dit nieuwe coronavirus nog langere tijd onder de bevolking aanwezig zal blijven. Alle adviezen en maatregelen van het RIVM zijn erop gericht om de gevolgen van deze virusuitbraak in te perken dan wel te vertragen. Dit is een belangrijke doelstelling die NOC*NSF de KNKB en KF St.-Anne /Drie Spul Is Út  van harte ondersteunt.

Op 12 maart jl. heeft de Nederlandse regering additionele maatregelen genomen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus. In navolging van deze maatregelen en adviezen heeft NOC*NSF voor heel Nederland met klem geadviseerd alle sportevenementen waaronder competitie-, oefen en trainingswedstrijden af te gelasten. In ieder geval t/m 6 april (dit was t/m 31 maart).

Het kabinet heeft voor heel Nederland ook opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Deze oproep wordt door NOC*NSF ondersteund door de Nederlandse sport op te roepen om alle andere clubbijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen en vieringen ook af te gelasten.

De KNKB en dus ook KF St.-Anne / Drie Spul Is Út neemt dit advies over en annuleert al haar wedstrijden, bijeenkomsten en activiteiten tot 1 mei 2020.

Seizoenstart
De kans is groot dat de aanvang van het kaatsseizoen nog verder wordt uitgesteld. Als relatief kleine bond wil de KNKB niet te ver op de zaken vooruitlopen maar voor de start van dit seizoen inspelen op de overheidsmaatregelen, andere relevante ontwikkelingen en bovenal de zorg voor mensen in acht nemen. Voorafgaand aan de start van het kaatsseizoen willen wij wel de afgelaste Algemene Vergadering houden.

KF St.-Anne / Drie Spul Is Út zal met de KNKB de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten houden en jullie periodiek informeren over hoe  hier mee om te gaan.

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.