Weergoden Stannemet goed gezind.

IMG_0273Onder werkelijk prachtige omstandigheden konden wij zaterdag 12 mei onze traditionele Dorpspartij kaatsen. Net als voorgaande jaren is er gekaatst met zachte bal. Om de verschillen in niveau goed op te vangen hebben we de parturen verdeeld over drie klassen.

Het is elk jaar weer een uitdaging om iedereen in de juiste klasse te plaatsen. Achteraf denk je dan wel eens, dat had best anders gekund. Maar ja, achteraf kijk je een koe…….uhm laten wij het netjes houden.

In de A-klas stonden 4 partuur op de lijst die elk 3 partijen hebben gekaatst. Daar waren spannende en minder spannende partijen bij. Aan het einde van de dag mochten Fokko v/d Woude, Jelmer v/d Bij en Jeroen Westra zich winnaar van de partij noemen. Zij hebben alle drie hun partijen gewonnen. Met meerderheid van stemmen werd Jeroen gekroond tot koning. De tweede prijs was voor Frank van Loon, Robert de Vries en Gerlof Glazema.

In de B-klasse stonden 2 poules van 4 partuur op de lijst. Na 3 partijen kaatsen was in poule 1 het partuur van Daniel Groen, Geerts Scheer en Bert Schouten met 21 punten de winnaar. In poule 2 waren dat Teun Meijer, Arwin Schipper en Gerard Mulder eveneens met 21 punten. Deze parturen moesten in de finale uitmaken wie uiteindelijk als winnaar van de B-klasse de boeken ingaat. Deze 4de partij was voor Teun en zijn maten net een partij te veel. De spirit was eruit en dat zorgde ervoor dat Daniel, Geert en Bert vrij makkelijk de overwinning binnen haalden. Geert Scheer werd gekroond tot koning van de partij.

Na een ‘drege’ kleine finale mochten Jesper de Groot, Tjamme Valk en Michel Algra de derde prijs ophalen.

In de C-klasse stonden de meeste parturen op de lijst en hier werd dan ook gekaatst met een ‘normale’ lijst met verliezersronde. Naast dat iedereen ‘bloedfanatiek’ is in deze klasse wordt er ontzettend veel gelachen. Er wanneer er even niemand is die de regel precies weet, dan wordt dat prima opgelost onder elkaar. Winnaar van deze klasse is geworden Jacob Banning, Louis Jaspers en Roel Kolkman. De tweede prijs was voor Marten Bijlsma, Johannes Bijlsma en Klaas Bijlsma. En de derde prijs ging naar Sjoerdje Kappe, Anja Miedema en Moike Groeneveld. In de verliezersronde was de eerste prijs voor Ineke Riemersma, Johannes de Haan en Femke Vrij. In de finale kaatste Tess Schipper voor Femke omdat zij verplichtingen elders had. De tweede prijs in de verliezersronde was voor Lisa Marije Braaksma, Sanne Feenstra en Anne de Haas.

Wil ik jullie als laatste nog even attent maken op het open Wereldkampioenschap Steltsykaatsen wat wij i.s.m. de Activiteitencommissie van De Waaie naar St.-Anne hebben gehaald. En wel op zaterdag 30 juni! Steltsy’s kunnen zich opgeven via activiteiten@vvst.anna.nl

IMG_0270    IMG_0269    DSCN8456(1)(1)_preview[1]    DSCN8455(1)(1)_preview[2]    DSCN8454(2)_preview[1]    DSCN8452(1)_preview[1]

DSCN8451(1)_preview[1]    DSCN8449_preview[2]

Posted in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>