Easterein2 wint generale Ald Meijers.

IMG_0527

Al sinds een aantal jaren is het traditie, dat de meisjescategorie van de KNKB, de generale van de ‘Ald Meiers’ in St.-Anne kaatsen. Rond de klok van 10.00 uur konden alle parturen direct los. Gelukkig hoefden we geen speciale maatregelen te nemen om de meiden te beschermen tegen tropische warmte van de afgelopen dagen. Er stond een aangename wind op het veld en de temperatuur was prima. Ik kan u vertellen dat het als neutrale toeschouwer leuk is om te kijken hoe fanatiek sommige meisjes zijn. In het tussenspel worden veel punten gepakt. Na twee keer winst en een ‘staand nummer’ plaatste het 2de partuur van Easterein zich als eerste voor de finale. Het partuur van Makkum behaalde de finale door in de halve finale van Bolsward te winnen. Makkum had tot dan toe nog meer 1 eerst tegen gekregen. Echter moest Makkum het in de finale opnemen tegen de geweldige opslag van Roelie Kroondijk.  Op de stand van 5-3 6-2 viel de beslissing in het voordeel van Easterein2.

In de Meisjes categorie zijn er ook die niet een afdelingspartuur kunnen vormen. Om die meiden wel op het kaatsveld te krijgen wordt er na de eerste omloop van de Afdelingswedstrijd opnieuw geloot met deze meiden en de verliezers van de Afdelingswedstrijd. Er konden uiteindelijk 7 parturen gevormd worden. Na twee keer te winnen met ‘alles an ‘e hang’ plaatsten Naomi Wiersma, Noa Slager en Foke Jil Bakker zich voor de finale. Daar moesten zij het opnemen tegen Tessa Reitsma, Iris Oosterbaan en Marit Meijer. Ondanks de twee ‘drege’ partijen waren Naomi en haar maten duidelijk nog niet uit gekaatst. Op de stand 5-2 6-4 pakten zij de overwinning en mochten ze de krans ophalen bij de voorzitter.

IMG_0526  IMG_0525   IMG_0524  IMG_0523

Posted in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>